Groen & cultuurtechniek uit opleidingsaanbod

De overheid heeft vorige maand aangegeven dat de opleiding Groen & cultuurtechniek vanaf augustus 2024 niet meer mag worden aangeboden. Zone.college heeft deze opleiding per december dan ook uit het opleidingsaanbod gehaald. 

Natuurlijk vinden wij het erg jammer. Maar we hebben een mooie oplossing. Want voor studenten die toch graag meer willen leren over het onderhouden van groen, het maaien van bermen, beplanten van plantenvakken, het aanleggen van grasvelden of het beheren van golfterreinen hebben we twee mooie opleidingen.

Goede alternatieven
Zo is er de opleiding Tuin & landschap, waar studenten onder meer (technische) constructies leren te maken, helpen bij de aanleg van zwemvijvers en werken met machines voor onderhoud aan (binnen)tuinen. In de opleiding Groen, grond & infra leren studenten onder meer werken met grote machines, waarmee bermen, waterkanten en sportvelden worden onderhouden.

Studenten die zich al hebben aangemeld voor de opleiding Groen & cultuurtechniek krijgen persoonlijk bericht. Samen gaan we kijken naar welk alternatief het beste past. De opleidingen Tuin & landschap en Groen, grond & infra worden op verschillende locaties en op verschillende niveaus en leerwegen aangeboden.