'In de praktijk leer je meer'

Het platform ‘Sterk beroepsonderwijs’ liep onlangs mee met Anouk en Jacolien, twee studenten van de Vakmanschapsroute (VMR) in Twello. Ze vertelden over hun ervaringen bij hun Meestergezelbedrijf, melkveebedrijf van Robert Overvelde in Beemte-Broekland. Robert biedt Anouk en Jacolien dé plek waar onderwijs en praktijk samen komen. Wat de studenten normaal op school leren, leren ze nu in de praktijk van de ondernemer zelf.

De driehoek meester-gezel-coach is de kracht van de Vakmanschapsroute. En allemaal zijn ze even belangrijk. Want, zegt Robert, “de praktijk is natuurlijk belangrijk, maar je wilt ook dat ze de theorie goed leren”. Lees hier het complete artikel of bekijk hier het complete magazine.

De Vakmanschapsroute wordt bij Zone.college aangeboden op de locaties Almelo, Doetinchem, Enschede en Twello en is een praktische en actieve manier om binnen drie tot vier jaar een mbo-diploma niveau 2 te halen. Daarmee kunnen studenten meteen aan het werk. Maar ze kunnen er ook voor kiezen om verder te leren. Binnen en buiten de groene sector. Bijzonder aan de Vakmanschapsroute is dat de stap van vmbo naar mbo veel minder groot is. En studenten leren en werken veel in de praktijk bij bedrijven!