Leerlingen Het Groene Lyceum Borculo winnen publieksprijs tijdens de landelijke finale van Vakkanjers

Dinsdag 4 juni vond de landelijke finale van Vakkanjers plaats bij het Nederlands Sportcentrum van Nederland: Papendal in Arnhem. Namens Zone.college stonden vier eerstejaars leerlingen van Het Groene Lyceum Borculo in deze finale. En met hun ‘slimme tennisracket’ met ingebouwde sensoren wonnen Mart, Rense, Silvijn en Sten ook nog eens de publieksprijs.

Op 4 maart vond de schoolfinale plaats. Mart, Rense, Silvijn en Sten wonnen die en mochten naar de landelijke halve finale. Die vond plaats op 8 april. Met hun innovatieve idee kregen ze dus een plek in de landelijke finale toegewezen. En met succes.

Vakkanjers: Grensverleggend presteren
Met Vakkanjers maken de leerlingen van Het Groene Lyceum op een speelse manier kennis met de vaak onbekende mogelijkheden van techniek. Door onderzoekend en ontwerpend leren ontdekken ze dat techniek niet alleen het dagelijks leven makkelijker maakt, maar ook praktisch is, uitdagend en creatief. De leerlingen bedenken en maken hun producten helemaal zelf.

Het project stond in het teken van de ‘Olympische Spirit’. Dit jaar vinden namelijk de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs plaats. Om de Spelen innovatief en groots te maken, zijn er al vier nieuwe sporten toegevoegd aan het programma. Ook worden sommige sporten aangepast of speciaal ontwikkeld voor de Paralympische Spelen. Aan de leerlingen de vraag of ze een sport meer van deze tijd konden maken. Dit door bijvoorbeeld technologieën toe te passen of een compleet nieuwe sport te bedenken. De opdracht heette ‘Grensverleggend presteren’.

Over de deelname van Het Groene Lyceum Borculo aan Vakkanjers is afgelopen april al eens een nieuwsbericht geplaatst. Lees hier het nieuwsbericht.