Skills Heroes wedstrijd Dierverzorging

Op dit moment vindt de Skills finale wedstrijd Dierverzorging plaats in Rotterdam. In drie dagen strijden acht deelnemers om de titel ‘beste dierverzorger van Nederland’. Ze voeren verschillende opdrachten uit op de stadboerderij De Kraal en in Diergaarde Blijdorp. Namens Zone.college neemt Stephan de Lugt deel. Stephan is derdejaars student Dierverzorging niveau 4 in Deventer.

Gisteren kregen de studenten en hun begeleiders de mogelijkheid om zich te oriënteren op de stadsboerderij. Er werd gekeken naar de verschillende diersoorten, rassen, de benodigde verzorging, ziektes en wetgeving. Vandaag ging de wedstrijd echt van start. Waarbij een strenge audit erop toeziet dat de studenten ongestoord hun werk kunnen doen.

De eerste opdrachten bestaan onder andere uit zoönosen op de kinderboerderij, voeding van cavia’s, voeding van vogels en hanteren van paardachtigen. Het middagdeel vindt plaats in Diergaarde Blijdorp waar de opdrachten gaan over gedrag, wetgeving en voeding. Morgen is het 3e deel van de wedstrijd op de stadsboerderij. Dan gaan de studenten ratten trainen.

De uitslag wordt bekend gemaakt tijdens de Skills de Finals in de RAI. Hier zijn alle mbo-opleidingen vertegenwoordigd. De bekendmaking is op vrijdag 24 maart 19.00 uur. So far, so good. Stephan is vol zelfvertrouwen begonnen.

​​​​​​​We wensen Stephan veel plezier en succes!