Winnaars Zone.college Skills-voorronde Tuinaanleg zijn bekend

Op vrijdag 6 oktober vond de voorronde van de Zone.college Skills-wedstrijd Tuinaanleg plaats. Studenten van verschillende locaties streden hier om de beste hoveniers van Zone.college te worden. 

Rick Vehof en Kees Brummelhuis, beide studenten van onze locatie in Almelo, wonnen de wedstrijd Tuinaanleg. Jesse Kamphuis en Arno van Ooijen vormden samen het combiteam locatie Almelo/Zwolle, zij behaalden een mooie 2e plaats. Beide Teams mogen Zone.college vertegenwoordigen tijdens de Kwalificatiewedstrijd Hovenier bij IPC Schaarsbergen op 2, 3 en 4, november. De beste vier deelnemende duo’s mogen naar het NK in januari 2024 tijdens de Groene sector vakbeurs.

Dit jaar organiseerden Martin Henderiks van locatie Zwolle en Sebastiaan Ros van locatie Almelo de wedstrijd.  De jury bestond uit GerritJan Vriezekolk, hovenier en oud Skills deelnemer Joris Nieuwkamp. Samen beoordeelden ze alle werkzaamheden heel deskundig en nauwkeurig. Vooral de strijd om de tweede en derde plaats was erg spannend.

Winnaars Rick en Kees vonden het bijzonder leerzaam om mee te doen. “Moeten we nu dan ook meedoen met de kwalificatiewedstrijd?” vroeg Kees na het horen van zijn 1e plaats. Maar toen echt duidelijk was dat ze als eerste waren geëindigd riep Kees direct: “We worden Europees kampioen!”
Dit belooft wat voor de komende wedstrijden.

Alle deelnemende studenten verdienen een bijzonder compliment voor hun deelname en het tonen van hun vakmanschap. Het was voor iedereen een mooie ervaring en wellicht een goede training voor volgend schooljaar. Je beste binnenste buiten halen, brachten ze hier echt in de praktijk!

De beste vier teams (van de dertien) van de Kwalificatiewedstrijd bij ILPC Schaarsbergen mogen hun vakmanschap laten zien tijdens de Groene sector vakbeurs in Hardenberg. De Groene sector vakbeurs is van 9 t/m 11 januari 2024. De Nederlands kampioen die hieruit voortkomt mag zich vervolgens bewijzen tijdens de Worldskills Lyon 2024 in Frankrijk.

Alle deelnemers waren hard het werk. Op de eerste foto winnaars Rick en Kees en op de tweede Jesse en Arno, die een mooie tweede plaats behaalden.